top of page

עורך דין בנקים

נקלעתם לחובות עם הבנק ? זה מצב לא נעים ברגע שאינכם עומדים בתשלומים עבור הלוואות או המסגרות - הבנק יתחיל לפעול נגדכם בהליכים משפטים ויפעל עם הוצאה לפועל, רצוי ברגע שאתם מזהים את המשבר להגיע למשרדנו לפגישת ייעוץ ללא עלות. אנא קראו את ההוראות במאמר הנ"ל שלא יגרם נזק לא רצוי בתקשורת עם הבנק. דודי לוי עורך דין בנקים מתמחה משנת 2000 בהסדרים ייחודים מול הבנקים השונים. 

 

תרחישים אפשריים

הבנק רשאי על פי החוק לנקוט בהליכים משפטיים שונים כנגד החייב. בין היתר, הבנק עשוי לפעול להגשת תביעה, פתיחת תיק הוצאה לפועל, פנייה לניהול הליכי פשיטת רגל כנגד החייב או במקרה של חברה חייבת – לניהול הליכי פירוק וכינוס נכסים.


הליכים אלה כרוכים בסבל לא מבוטל לחייב ולבני משפחתו ובין היתר עלולים להוביל לטפיחה משמעותית של החוב בשל הצטברות של שכר טרחה וריביות גבוהות בנוסף לחוב המקורי וכן להוליד עיקולים, הגבלות וסנקציות נוספות. לכן, במרבית המקרים, אלה הם תרחישים שליליים ביותר עבורך כחייב ואם ניתן, עדיף להימנע מהם.

ההליכים המדוברים הם לא רק מורכבים וכרוכים בעלויות כספיות לא מבוטלות גם לבנק עצמו, אלא שהם עלולים להימשך שנים ארוכות מבלי שיביאו בסופו של דבר לכיסוי החוב. לכן, האינטרס להגיע להסדר חוב, הוא אינטרס משותף של שני הצדדים, הן של הבנק – הנושה והן שלך הלקוח כבעל החוב. הסדר חוב מעניק לחייב פתרון נוח יותר, מאחר שהוא יכול להתגבר על חובותיו באמצעות פריסה הדרגתית, מבלי לחיות תחת איום מתמיד של נקיטת הליכים נגדו. בנוסף הוא יוצר אמינות כלפי נושים, שכן הסיכוי לפרוע את החוב הופך ריאלי יותר בהיותו מדוד ובתשלומים קצובים והאפשרות למחיקת חובות וחסכון הריביות הגבוהות, הנגבות במסגרת הליכי הוצאה לפועל, מעלה את הסיכוי לפתיחת דף חדש בחיי החייב.

גם הנושה מרוויח מהסדר החוב, שכן ניתנת לו אפשרות לקבל כספים, גם אם כתשלומים וזאת מבלי לרדוף אחר החייב ולנהל הליכים ממושכים ויקרים של הוצאה לפועל. למרות שהבנקים מוגדרים כזוכים במערכת ההוצאה לפועל, הם לא תמיד מקבלים את התשלומים המגיעים להם וזאת בגלל חוסר יכולת החזר של חייבים. על כן לרוב, הבנק יהיה מעוניין להגיע לפשרה עם החייב לצורך החזר החוב ולעיתים יסתפק אפילו בחלק ממנו. בשורה התחתונה, הסדרי החוב חוסכים לבנקים הוצאות כספיות גבוהות בגין ניהול ההליך המשפטי ולכן בתנאים מסוימים הבנקים מעודדים גיבוש הסדרי חוב.

חייב יכול לערוך את ניהול המשא ומתן באופן עצמאי או בסיוע של איש מקצוע. במצב של חובות אישיים כמו חוב כספי מול הבנק, עקב חוסר יכולת לשלם את תשלומי המשכנתא או כל הלוואה אחרת ועקב חריגה ממסגרת אשראי, חשוב להסדיר את החוב בהקדם עוד בטרם ינקוט הבנק בצעדים כמו העברת הטיפול לעורך דין מטעמו ופתיחת תיק בהוצאה לפועל.

דרך אחת להסדר החוב מול הבנק היא באמצעות משא ומתן ישיר עם נציג הבנק באופן עצמאי, אך ההמלצה היא להיעזר באיש מקצוע, אשר ייצג את האינטרסים של החייב בהליך מול הבנק שהוא גוף הנמצא בעמדת כוח. בנוסף למתן יעוץ משפטי, עורך הדין ישמש כנציג מטעם החייב וינהל את ענייניו מול עורך הדין של הבנק.

כאשר מדובר על עסק או חברה אשר נקלעו לחובות, מבחינת החוק, כספם הפרטי של המנהלים או בעלי המניות אינו רלוונטי לפירעון החוב (אלא אם נתנו ערבות אישית לחובות החברה), אך יחד עם זאת חשוב לשתף פעולה עם הנושים במטרה לקדם את ההסדר.

סדר הפעולות להשגת הסדר חובות לבנקים

א. לא להתעלם מההתראות שקיבלתם מהבנק. למרות אי הנעימות והתחושות הקשות

ב. מיד עם האזהרה הראשונה ו/או קבלת מכתב ההתראה הראשון מהבנק (הבנקים מחויבים לשלוח מכתב התראה ללקוח), על הלקוח לנסות ולהגיע להסדר עם הבנק, זאת לפני שהבנק מעביר את התיק למחלקה המשפטית. מרגע שהטיפול עבר לעו"ד מטעם הבנק, נצברות עלויות כספיות נוספות רבות- לחובת הלקוח.

ג. חשוב ביותר לא לדחות ולא התעלם מהבנק. יש להגיע לבנק בהקדם האפשרי ולשוחח עם העובד הרלוונטי, להראות כי אנחנו לא מתעלמים ויש בכוונתנו להגיע להסדר החוב ולפתור את הבעיה. בכך בדרך כלל נמנע העברה מידית של התיק לטיפול משפטי ונוכל לחסוך עלויות כספיות כבדות ומיותרות.

ד. יש לבקש מהבנק שהות מספיקה כדי לנסות ולהגיע להסדר. כדאי לציין בפני הבנק כי אתם מנסים למצוא פתרונות וזקוקים לשהות וזמן להתייעץ.

ה. במהלך הפגישה יש לבקש מהבנק את כל המסמכים הרלוונטיים: תדפיסי עו"ש, מסמכי הלוואות, לוחות סילוקין, ערבויות, מסגרות אשראי וכו. הבנק חייב ומחויב לספק לכם את כל המסמכים!

ו. סיום- ביחד עם המסמכים לגדת ולקבל יעוץ מקצועי מקיף, שיבחן את כל הנתונים ויציע את הפתרון הטוב והנכון ביותר ללקוח – החייב לבנק.

Image by NordWood Themes
24-hours-phone-service.png

תאמו פגישת ייעוץ ללא עלות בה נציג עבורכם תוכנית הבראה כלכלית והתחלה חדשה בחיים

מאמרי המשרד

bottom of page